Particulieren
Particulieren
....................................................................................................

2-onder een kap

Tweeondereenkap 01

Wat voor een tussenwoning geldt, geldt ook voor de hoekwoning. Alleen, de laatste heeft een extra buitenmuur. Dat geeft extra kou. Wanneer de oude isolatie verzakt is of de isolatiewaarde verlaagd, dan hoeft u uw hand maar op de muur te leggen om dit te voelen. Begint u eens onder de kozijnen en daar waar het dak en de muur samenkomen.

Twee onder een kap woningen zijn in feite twee hoekwoningen aan elkaar. Ze zijn in de regel groter en verbruiken daardoor meer energie. Zeker als ze dateren uit de jaren tachtig of eerder. De uitdaging uw energieverbruik te verminderen is dan des te groter. De eigenaars van Bakkersweg 10 wilden af van hun maandelijkse voorschot van meer dan € 300,- en dat is prima gelukt door allerlei maatregelen te nemen; zij hebben ook een houtkachel aangeschaft.

Tweeondereenkap 02Naast de twee onder een kap woningen treft u vaak een garage of een bijgebouw aan. Nog meer mogelijkheden dus! Heeft u al aan een groen dak gedacht dat uw stookkosten vermindert en de temperatuur in de winter én de zomer comfortabel reguleert ? Is er plaats voor zonnepanelen? Kunt u ze samen met de buren kopen zodat u een flinke korting kunt bedingen?  Laat u niet te snel afschrikken door factoren als (soms noodzakelijke) meerdere legrichtingen of een tijdelijke schaduw van bijvoorbeeld uw schoorsteen of een boom. Hiervoor zijn optimizers in de handel. Wij informeren u er graag over.

cohesie schrijf je in

Aanmelden voor het VIJFDE project kan NU 


Vier projecten: gereed: Vennewater;Beheer Openbare Ruimte (BOR); BOR-II; GGZ. Samen goed voor 889 panelen


Hier krijg je meer informatie.Langer Zelfstandig Thuis Wonen


Uitgevoerde Quickscans


Langer Zelfstandig Thuis Wonen


Uitgevoerde Quickscans