Werkgroep
WerkgroepZonnepanelen
....................................................................................................

Ervaringen

Ervaringen René

Zonnepanelen Heerenweg 87 (garage tegenover Holleweg 85)

Al lange tijd geleden ben ik begonnen met mijn eigen onderzoekje naar de haalbaarheid en terugverdientijd van zonnepanelen. Lange tijd was ik iedere keer weer enorm teleurgesteld door de lange terugverdientijd. Je moest wel erg veel spaargeld hebben om een fatsoenlijk setje panelen aan te schaffen. De omvormers waren naar verhouding ook extreem duur.

Maar ik liet mijn hoofd niet hangen en probeer nog iedere week bewust bezig te zijn met het terugdringen van het misbruik van mens op dier en milieu. Door bijvoorbeeld bewust 1 of 2 keer in de week lekker te eten zonder vlees. Ik probeer ook broodbeleg zonder vlees uit, maar merk wel dat het lastig is om het helemaal los te laten.
Ook denk ik

Lees meer...

Ervaringen Maurice

Via een relatie van mij werd ik er op attent gemaakt dat de gemeente subsidie had voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Ik ben met hem meegegaan naar een voorlichtingsdag en heb me meteen aangemeld. Binnen korte tijd heb ik de subsidie ontvangen en heb de panelen uitgezocht op aanraden van een deskundige.

Lees meer...

Ervaringen Ron

Voor mij was deze beslissing al in 2003 genomen toen een van de eerste subsidie mogelijkheden in Nederland beschikbaar gesteld werd.Ik geef het toe: zonder deze subsidie was ik niet zomaar aan de aanschaf van de panelen begonnen hoewel ik er wel van overtuigd was dat er veel vaker van de zonne-energie gebruik gemaakt moest gaan worden.
Dankzij de subsidie heb ik dus een stap weten te zetten en kunnen ervaren wat zonne-energie kan opleveren in het dagelijks verbruik. 

We schaften toen 4 panelen aan die een jaar opbrengst leverden van 450 KWh. per jaar Dit was in onze vorige woonplaats Woerden.
Toen de verhuizing naar Heiloo een feit werd besloten we de panelen NIET mee te verhuizen.
De reden voor het niet mee verhuizen was omdat wij er toen nog vanuit gingen dat zongerichtheid van het huis, Oost-West, geen optie was EN, niet onbelangrijk, we konden geen geschikte dak bevestiging ontdekken voor het soort dakpannen die we op het huis hebben.
Pas na de verhuizing naar Heiloo merkte we wat we misten; de lagere energie rekening.

Lees meer...

cohesie schrijf je in

Aanmelden voor het VIJFDE project kan NU 


Vier projecten: gereed: Vennewater;Beheer Openbare Ruimte (BOR); BOR-II; GGZ. Samen goed voor 889 panelen


Hier krijg je meer informatie.