Werkgroep
WerkgroepZonnepanelen

LAZ

Uw buren hebben zonnepanelen, u heeft het nog even aangekeken?  Of u heeft al een systeem, maar ziet kansen voor meer? Dan is deze actie precies voor u! Modern, mooi, zeer scherp geprijsd, en geheel en al lokaal ontzorgd

Heiloo Energie heeft in samenwerking met CALorie de Lokale Actie Zonnepanelen voor Heiloo opgezet.

(klik op afbeelding voor de brochure)

Onder regie van CALorie werd een ijzersterke lokale combinatie gesmeed dat een aanbod kon ontwikkelen met uniek lage prijzen en perfecte ontzorgende service. Speciaal voor de gemeente Heiloo!

Hieronder vindt uitgebreide informatie. U kunt voor meer informatie ook op de PDF van digitale brochure klikken.
U kunt zich inschrijven voor een offerte van 30 oktober 2017 tot en met 28 februari 2018. Tot en met 15 maart kunt u tekenen voor de offerte.
Daarna volgt het bestellen en plaatsen van de panelen.

Houdt u rekening met een gangbare doorlooptijd van 6 tot 8 weken.
Ga naar het Inschrijfformulier Lokale Actie Zonnepanelen

Attentie

Mocht u geen geschikt dak hebben of niet genoeg ruimte op uw dak maar wél zonnepanelen..... geen nood, ok dat kan Heiloo Energie voor u realiseren! Hiervoor bestaat COHESIE,
Neem s.v.p. even de tijd om de informatie over COHESIE te lezen via deze link


Goed om te weten:

  • Voorwaarde om mee te doen met de actie is lidmaatschap van Heiloo Energie. Mensen die nog geen lid zijn krijgen het eerste jaar ledencontributie gratis (€25).
  • WiFi wordt werkend opgeleverd (inbegrepen) indien er voldoende WiFi-signaal is op de plek van de omvormer.
  • De actieprijzen gaan uit van installatie van omvormer onder het dak en genoeg groepen in de meterkast. Meerwerk zal in overleg met uw installateur meer kosten.
  • Het Rijk, de provincie en de gemeente bieden geen subsidies voor zonnepanelen. Eigen zonnestroom is vooral gunstig zolang de rijksoverheid de zogenoemde salderingsregeling toepast.
  • Huurders kunnen meedoen aan de actie als ze toestemming hebben van de eigenaar.
  • De in deze brochure genoemde actieprijzen gelden voor schuine daken. Voor platte daken gelden andere prijzen, die hieronder te vinden zijn.

BTW

Wordt geregeld door Toepoel & Partners, en is in de prijs inbegrepen.
Klik hier voor stappenplan btw-teruggave en formulier


Plat dak

Installeren op een plat dak is wat moeilijker en kost wat meer bevestigingsmaterialen. Er is dus sprake van meerwerk en meerkosten. De installateur zal dat per geval op de offerte laten zien.


Materialen

Materialen zijn van louter gecontroleerde A-kwaliteit.

Wat betreft de zonnepanelen is het zo dat partner Libra Energy vanwege de ondoorzichtige internationale markt een slag om de arm moet houden aangaande de leveringszekerheid van merken gedurende de gehele actieperiode. Daarom geven we op deze plek geen fact sheets van specifieke merken die u kunt verwachten. Maar dit is wat we beloven:

U krijgt voor de genoemde prijzen gegarandeerd een premium A-merk met 10 jaar garantie van minimaal 270 Wp. In zwart of blauwe uitvoering.
Voor de inbegrepen omvormers geldt hetzelfde.

De panelen die gereserveerd staan zijn als volgt:

  • Boviet 270 poly
  • Csun 270 mono all black
  • Ja solar 300 percium

Omvormers

A merken, type dak (plat of niet) en schaduwvorming zijn hierin bepalend.
Om een idee te krijgen van het aanbod, hier types van Solis:

Solis mini 700 W, Solis mini 1000 W, Solis mini 1500 W, Solis mini 2000 W, Solis mini 2500 W, Solis 3 kW, Solis 3.6 kW, Solis 4 kW ,Solis 5 kW.


WiFi

Sommige mensen vinden het lastig om de WiFi te installeren om vervolgens op hun mobiel of tablet de opbrengst van de nieuwe zonnepanelen af te lezen. Ondanks dat er een handleiding bij zit. Eerst verantwoordelijke om het bij u goed te regelen en uit te leggen is de installateur. 

Voor de duidelijkheid is hier een handleiding: Handleiding WiFi.


Wat je verder nog moet weten?

Iemand die geld wil hebben voor zijn zelf opgewekte zonnestroom, moet dit melden aan twee bedrijven.

Het eerste bedrijf is de netwerkbeheerder, in Heiloo is dat Liander. De netwerkbeheer moet voor een continu zekere levering op de hoogte zijn van verbruik én opwek. Aanmelden gaat via de website Energieleveren.nl.

Het tweede bedrijf is de eigen energieleverancier. Die krijgt de juiste opwekgegevens van Liander, als je daar hebt aangemeld.

Apart melden bij de eigen leverancier moet evenwel toch. De wet stelt dat alle energieleveranciers verplicht zijn mee te doen aan de zogenoemde salderingsregeling. Dat betekent dat als je netto jaarlijks niet meer verbruikt dan je opwekt, de opgewekte stroom van je energierekening af gaat. Iedere kWh die de panelen opwekken, bespaart je dus de volle prijs van een kWh die je anders had moeten betalen aan de energieleverancier.

Wek je nou meer op dan je jaarlijkse verbruik - dit heet teruglevering, dan krijg je minder voor dat overschot. Hoe dan ook is het van belang dat je leverancier weet van je panelen. Overigens verschillen de afspraken die leveranciers met hun klanten maken over saldering en teruglevering. Het kan financieel nogal uitmaken bij welke energieleverancier je zit. Wij hebben een samenwerking met Greenchoice, die wij de duurzaamste vinden. Bij Greenchoice is saldering erg goed geregeld en het tarief voor teruglevering is bij dit bedrijf het hoogste in Nederland. Mocht je dat willen, dan kun je via onze site gemakkelijk klant worden bij Greenchoice.

 

<< Terug