Welkom bij Heiloo Energie
Welkom bij Heiloo Energie
....................................................................................................

Circulaire economie 2018-44

De Circularity Calculator laat zien wat een circulair ontwerp kan opleveren

Er zijn veel manieren om een product circulair te maken. Ontwerpers kunnen bijvoorbeeld optimaliseren voor recycling, voor reparatie of voor refurbishment. Alleen welke optie past beter bij jouw bedrijf, hoe circulair kunnen we het maken, en wat kan het opleveren?


15 mythes over de circulaire economie

Het begrip circulaire economie wint de laatste tijd sterk aan belangstelling. Terecht, want in ons huidige, lineaire economische systeem vernietigen we onnodig -en veelal onbewust- veel waarde. Economische waarde, maar ook ecologische en sociale waarde. Denk aan de toenemende plasticsoep in de oceanen of de manier waarop we het ambacht van reparatie hebben uitgehold.


Is chemisch recyclen het wondermiddel voor de circulaire economie?

Om ervoor te zorgen dat in 2050 voor iedereen genoeg te eten is en noodzakelijke goederen zoals kleding en apparaten beschikbaar zijn, moet onze economie circulair worden. Het ambitieniveau is gezet: Nederland Circulair in 2050 en vijftig procent minder verbruik van primaire grondstoffen (mineraal, fossiel en metalen) in 2030.


Unilever en Veolia werken samen aan circulaire economie voor plastic

Levensmiddelenconcern Unilever en Veolia zijn een samenwerking aangegaan om een circulaire economie voor plastic te creëren. Dat begint bij het verbeteren van de inzameling van afval en de recyclinginfrastructuur. De bedrijven richten zich in eerste instantie op India en Indonesië.


Wringt kunstmest met circulaire economie - of net niet?

Meer dan 30 procent van de minerale stikstofmestproductie in België komt voort uit geïntegreerde processen van diverse sectoren. Nutriënten die beschikbaar komen uit andere industriële processen worden benut als grondstof voor minerale meststoffen.


Disclaimer
Heiloo Energie levert een bijdrage in de informatie over duurzaamheid op een zo breed mogelijk terrein. Van wat ons berieikt maken wij een selectie waarvan wij denken dat de informatie van belang kan zijn voor de geïnteresseerde bezoeker van de website, echter... Heiloo Energie kan niet verantwoordelijk gehouden worden wat er in de geboden artikelen, en de mogelijke verwijzingen naar andere artikelen, beweerd of onderbouwd wordt. Indien er behoefte bestaat gefundeerd te beargumenteren waarom het gepubliceerde artikel onjuiste informatie bevat dan kan dat aan ons kenbaar gemaakt worden via  ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heiloo Energie kan, indien zij dit nodig acht, hierop reageren.


<< Terug


 

cohesie schrijf je in

Aanmelden voor het VIJFDE project kan NU 


Vier projecten: gereed: Vennewater;Beheer Openbare Ruimte (BOR); BOR-II; GGZ 


Hier krijg je meer informatie.


Wat is er te doen?

1 jan
Winkel Januari
01.01.2019 11:00:00 - 26.01.2019 16:00:00
22 jan
Diederik Samsom geeft visie op energietransitie
22.01.2019 19:30:00 - 21:00:00
30 jan
Jaarvergadering en lezing over vervoer
30.01.2019 19:30:00 - 22:00:00
1 feb
Winkel Februari
01.02.2019 11:00:00 - 28.02.2019 16:00:00
3 apr