Welkom bij Heiloo Energie
Welkom bij Heiloo Energie
....................................................................................................

Energietransitie 2018-45

Nieuw huis in oude stijl

Lisette en Dennis Pel woonden met hun twee kinderen in een mooi karakteristiek huis uit 1898. Toch grepen ze de kans om op een naastgelegen perceel zelf een woning in oude stijl te bouwen. Volledig naar eigen wens en veel energiezuiniger. Waarom verhuisden ze een deur verder? En wat gaat er allemaal schuil achter de klassieke buitengevel van hun nieuwe huis?


Warm tapwater in gasloze woningen met een warmtepomp

Een van de deelsessies die tijdens het Warmtepomp Congres 2018 op het programma stonden, ging over de productie van tapwater in woningen met een warmtepomp. Anders dan bij situaties met een hr-ketel of stadswarmte-aansluiting moeten in woningen met een warmtepompinstallatie vaak aanvullende maatregelen worden getroffen.


Column: Klachten over geluid? Nooit gehad

Geluidsoverlast door warmtepompen wordt in de media opeens als een groot probleem gezien. “Dat is jammer, want als je van tevoren goed nadenkt hoe en waar je een warmtepomp plaatst, hoeft geluid geen issue te zijn”, aldus Richard van der Lei, directeur Koelvisie in Drachten, in deze gastcolumn


Fabrikanten ontwikkelen oplossingen voor geluid

Het geluid van de warmtepomp houdt de gemoederen bezig. Niet alleen bij consumenten, ook bij fabrikanten. Zij werken hard aan oplossingen; units worden bijvoorbeeld voorzien van een grotere ventilator die al bij een heel laag toerental voor voldoende luchtopbrengst zorgt.


De Energietransitie – Is waterstof het nieuwe gas?

Met het initiatief van Haven Amsterdam, Tata Steel en Nouryon om een waterstofproductiefabriek in het Noordzeekanaalgebied te willen gaan bouwen, wordt de Metropoolregio Amsterdam het centrum van de productie in duurzame energie, opgewekt door windmolens op zee.


Disclaimer
Heiloo Energie levert een bijdrage in de informatie over duurzaamheid op een zo breed mogelijk terrein. Van wat ons berieikt maken wij een selectie waarvan wij denken dat de informatie van belang kan zijn voor de geïnteresseerde bezoeker van de website, echter... Heiloo Energie kan niet verantwoordelijk gehouden worden wat er in de geboden artikelen, en de mogelijke verwijzingen naar andere artikelen, beweerd of onderbouwd wordt. Indien er behoefte bestaat gefundeerd te beargumenteren waarom het gepubliceerde artikel onjuiste informatie bevat dan kan dat aan ons kenbaar gemaakt worden via  ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heiloo Energie kan, indien zij dit nodig acht, hierop reageren.


<< Terug


 

cohesie schrijf je in

Aanmelden voor het VIJFDE project kan NU 


Vier projecten: gereed: Vennewater;Beheer Openbare Ruimte (BOR); BOR-II; GGZ 


Hier krijg je meer informatie.


Wat is er te doen?

1 jan
Winkel Januari
01.01.2019 11:00:00 - 26.01.2019 16:00:00
22 jan
Diederik Samsom geeft visie op energietransitie
22.01.2019 19:30:00 - 21:00:00
30 jan
Jaarvergadering en lezing over vervoer
30.01.2019 19:30:00 - 22:00:00
1 feb
Winkel Februari
01.02.2019 11:00:00 - 28.02.2019 16:00:00
3 apr