Welkom bij Heiloo Energie
Welkom bij Heiloo Energie
....................................................................................................

Energietransitie 2018-44

Aedes-baas Marnix Norder: ‘Met experimenten krijgen we energietransitie niet op gang’

Woningcorporaties kunnen een cruciale rol spelen bij de versnelling van de energietransitie. Dat vraagt wel een faciliterende houding van zowel het Rijk als de gemeenten, vertelt Marnix Norder aan ROm en Stadszaken.nl. Huurwoningen in het middensegment wil de voorzitter van corporatiekoepel Aedes pas weer aanbieden als gemeenten daar expliciet om vragen. 'Middenhuur is niet onze kerntaak'.


Zonnepanelen op dak én grond nodig voor energietransitie

Het klimaat vraagt om snelle actie op het gebied van de energietransitie. Dat kan bijvoorbeeld door het gebruik van zonnepanelen. Daar is veel ruimte voor nodig. Niet alleen op daken, maar ook op de grond.


Drie taboes van de energietransitie

Ken Caldeira van Stanford vraagt zijn studenten soms wat de grootste fundamentele doorbraak is geweest in de klimaatwetenschap sinds 1979. Het is een strikvraag. Er zijn geen fundamentele doorbraken geweest sinds die tijd.


Het succes van Powerpeers: de 'AirBNB van de energiemarkt’ verovert de wereld

Zonne-energie direct delen met je vrienden, familieleden of collega’s? Of windenergie afnemen bij de boer om de hoek? Powerpeers maakt dat mogelijk. Dat slaat aan in Nederland, maar de ‘AirBNB van de energietransitie’ richt zijn pijlen nu ook op het buitenland. En met succes.


ACM: energietransitie en uitwisseling stroom zorgt voor lagere prijzen

Europese netbeheerders moeten ten minste 20 procent van de capaciteit op hun hoogspanningskabels reserveren voor het transport van stroom over de grenzen, waaronder zonne-energie.


Disclaimer
Heiloo Energie levert een bijdrage in de informatie over duurzaamheid op een zo breed mogelijk terrein. Van wat ons berieikt maken wij een selectie waarvan wij denken dat de informatie van belang kan zijn voor de geïnteresseerde bezoeker van de website, echter... Heiloo Energie kan niet verantwoordelijk gehouden worden wat er in de geboden artikelen, en de mogelijke verwijzingen naar andere artikelen, beweerd of onderbouwd wordt. Indien er behoefte bestaat gefundeerd te beargumenteren waarom het gepubliceerde artikel onjuiste informatie bevat dan kan dat aan ons kenbaar gemaakt worden via  ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heiloo Energie kan, indien zij dit nodig acht, hierop reageren.


<< Terug


 

cohesie schrijf je in

Aanmelden voor het VIJFDE project kan NU 


Vier projecten: gereed: Vennewater;Beheer Openbare Ruimte (BOR); BOR-II; GGZ 


Hier krijg je meer informatie.


Wat is er te doen?

1 jan
Winkel Januari
01.01.2019 11:00:00 - 26.01.2019 16:00:00
22 jan
Diederik Samsom geeft visie op energietransitie
22.01.2019 19:30:00 - 21:00:00
30 jan
Jaarvergadering en lezing over vervoer
30.01.2019 19:30:00 - 22:00:00
1 feb
Winkel Februari
01.02.2019 11:00:00 - 28.02.2019 16:00:00
3 apr