Welkom bij Heiloo Energie
Welkom bij Heiloo Energie
....................................................................................................

Energietransitie 2018-36

This Greek island will be first in the Mediterranean powered only by renewables

The small Greek island of Tilos has long had a costly power system that gets its energy from a diesel power station 42 miles away. Now Tilos has constructed a new system powered entirely by wind and solar, making it the first island in the Mediterranean to power itself entirely with renewable energy. The switch is practical as well as sustainable


Waterstof uit zeewater? Onderzoekers zetten belangrijke stap

Een ontdekking van de Universiteit van Leiden brengt de productie van waterstof uit zeewater een stapje dichter bij de werkelijkheid. Een onderzoeksgroep ontdekte een katalysator die de productie van chloorgas tijdens elektrolyse minimaliseert.


‘Gebruik beschikbare olie- en gasplatforms voor productie groene waterstof’

Het North Sea Energy Consortium heeft onderzoek gedaan naar de productie van groene waterstof op de Noordzee. Een belangrijke conclusie van het rapport: door beschikbare olie- en gasplatforms te gebruiken voor de productie van groene waterstof, kunnen de kosten fors worden verlaagd.


Nog niet van het gas af: Hr-ketel domineert in warmtemarkt

De groei van duurzame alternatieven, zoals warmtepompen, vlakt af. Met name bij nieuwbouwwoningen is het marktaandeel van hr-ketels gestegen. Dit blijkt uit de eerste Gasmonitor van Natuur & Milieu, Stedin en Alliander.


MHI Vestas levert 100 exemplaren van krachtigste windturbines ter wereld

De Moray Offshore Windfarm, die 22 kilometer uit de kust van Schotland verrijst, heeft honderd enorme windmolens besteld bij MHI Vestas. De zogeheten V164-windturbines hebben een capaciteit van 9,5 megawatt per stuk, waarmee de totale capaciteit van het offshore windpark op maar liefst 950 megawatt uitkomt.


Disclaimer
Heiloo Energie levert een bijdrage in de informatie over duurzaamheid op een zo breed mogelijk terrein. Van wat ons berieikt maken wij een selectie waarvan wij denken dat de informatie van belang kan zijn voor de geïnteresseerde bezoeker van de website, echter... Heiloo Energie kan niet verantwoordelijk gehouden worden wat er in de geboden artikelen, en de mogelijke verwijzingen naar andere artikelen, beweerd of onderbouwd wordt. Indien er behoefte bestaat gefundeerd te beargumenteren waarom het gepubliceerde artikel onjuiste informatie bevat dan kan dat aan ons kenbaar gemaakt worden via  ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heiloo Energie kan, indien zij dit nodig acht, hierop reageren.


<< Terug


 

cohesie schrijf je in

Aanmelden voor het VIJFDE project kan NU 


Vier projecten: gereed: Vennewater;Beheer Openbare Ruimte (BOR); BOR-II; GGZ 


Hier krijg je meer informatie.


Wat is er te doen?

1 jan
Winkel Januari
01.01.2019 11:00:00 - 26.01.2019 16:00:00
22 jan
Diederik Samsom geeft visie op energietransitie
22.01.2019 19:30:00 - 21:00:00
30 jan
Jaarvergadering en lezing over vervoer
30.01.2019 19:30:00 - 22:00:00
1 feb
Winkel Februari
01.02.2019 11:00:00 - 28.02.2019 16:00:00
3 apr