Welkom bij Heiloo Energie
Welkom bij Heiloo Energie

Energietransitie 2018-35

Trump vervangt schoon energiebeleid van Obama door ‘kolenvriendelijk’ plan

President Trump staat op het punt om het Clean Power Plan van zijn voorganger Obama op te blazen (en zo de kolenindustrie weer ruim baan te geven)....


Hoe lokale energiecoöperaties financieel van de grond komen

Lokaal samen duurzame energie opwekken is populair. Zo kwamen er alleen al in 2017 zestig coöperaties bij. Toch is het niet altijd makkelijk om de financiering hiervan rond te krijgen. Thijs van Daalen, secretaris van de coöperatieve vereniging ZeewoldeZon, vertelt hoe zij dat voor elkaar kregen.


Eén van de grootste problemen met de waterstofauto is mogelijk opgelost, claimen Australische wetenschappers - dankzij ammonia

Vanuit duurzaamheidsperspectief blijven er nog wel belangrijke vragen over, mocht ammonia breed worden ingezet als transportmedium voor waterstof.


Invloedrijke miljardairs maken toekomstige energieopslag mogelijk

Bill Gates (Microsoft), Jeff Bezos (Amazon), Mark Zuckerberg (Facebook) en nog veel meer andere, invloedrijke miljardairs investeren in twee nieuwe energieopslagbedrijven met behulp van het door hen opgerichte fonds Breakthrough Energy Ventures (BEV).


 Heeft Nederland nog genoeg eigen gas bij noodsituatie? Ja, zegt Wiebes

Uiterlijk per oktober 2022, maar mogelijk al een jaar eerder, daalt de gaswinning naar verwachting tot onder het niveau van 12 miljard kubieke meter.


 


Disclaimer
Heiloo Energie levert een bijdrage in de informatie over duurzaamheid op een zo breed mogelijk terrein. Van wat ons berieikt maken wij een selectie waarvan wij denken dat de informatie van belang kan zijn voor de geïnteresseerde bezoeker van de website, echter... Heiloo Energie kan niet verantwoordelijk gehouden worden wat er in de geboden artikelen, en de mogelijke verwijzingen naar andere artikelen, beweerd of onderbouwd wordt. Indien er behoefte bestaat gefundeerd te beargumenteren waarom het gepubliceerde artikel onjuiste informatie bevat dan kan dat aan ons kenbaar gemaakt worden via  ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heiloo Energie kan, indien zij dit nodig acht, hierop reageren.


<< Terug


 

cohesie schrijf je in

Aanmelden voor het VIJFDE project kan NU 


Vier projecten: gereed: Vennewater;Beheer Openbare Ruimte (BOR); BOR-II; GGZ 


Hier krijg je meer informatie.


Wat is er te doen?

1 nov
Rooster November
01.11.2018 11:00:00 - 30.11.2018 16:00:00
27 nov
Elektrische Energie Opslag
27.11.2018 19:45:00 - 21:30:00
1 dec
Rooster December
01.12.2018 11:00:00 - 31.12.2018 16:00:00