Welkom bij Heiloo Energie
Welkom bij Heiloo Energie
....................................................................................................

Klimaat 2018-36

Klimaatontkenners zijn vaak rechtse nationalisten

Rechtse nationalisten zijn het vaakst klimaatontkenner, blijkt uit onderzoek van de Technische Universiteit Chalmers in Zweden. De recente publicatie dient als een basis voor de activiteiten van het eerste onderzoeksnetwerk naar klimaatontkenning, een initiatief van dezelfde universiteit


.Nieuwe Amnesty-baas Kumi Naidoo: Ook klimaat gaat over mensenrechtenNieuwe Amnesty-baas Kumi Naidoo: Ook klimaat gaat over mensenrechten

De mensenrechtenbeweging moet groter, gedurfder en inclusiever worden, wil zij de uitdagingen van tegenwoordig aankunnen, zegt Kumi Naidoo, de nieuwe baas van Amnesty International, in een interview met IPS. Naidoo is de eerste Zuid-Afrikaanse secretaris-generaal.


Hoe gaan we van fossiele brandstoffen naar biobased grondstoffen?

De fossiele grondstoffen die in de energie- en chemiesector gebruikt worden moeten deels worden vervangen door biomassa. Daar zijn innovaties voor nodig. Zoals het vliegen op aardappelschillen, maar ook op het gebied van chemische recycling.


Nieuwe Poolse kolencentrale wordt wellicht nooit rendabel

De geplande Poolse kolencentrale Ostrołęka C zal nooit winstgevend worden als de staatssteun over een aantal jaren wordt afgeschaft. Er kan zelfs een verlies van 1,7 miljard euro ontstaan, staat in een nieuw rapport van Carbon Tracker.


How China is (and isn't) fighting pollution and climate change

China is the world's biggest polluter -- and now one of its largest producers of clean energy. Which way will China go in the future, and how will it affect the global environment? Data scientist Angel Hsu describes how the most populous country on earth is creating a future based on alternative energy -- and facing up to the environmental catastrophe it created as it rapidly industrialized.


Disclaimer
Heiloo Energie levert een bijdrage in de informatie over duurzaamheid op een zo breed mogelijk terrein. Van wat ons berieikt maken wij een selectie waarvan wij denken dat de informatie van belang kan zijn voor de geïnteresseerde bezoeker van de website, echter... Heiloo Energie kan niet verantwoordelijk gehouden worden wat er in de geboden artikelen, en de mogelijke verwijzingen naar andere artikelen, beweerd of onderbouwd wordt. Indien er behoefte bestaat gefundeerd te beargumenteren waarom het gepubliceerde artikel onjuiste informatie bevat dan kan dat aan ons kenbaar gemaakt worden via  ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heiloo Energie kan, indien zij dit nodig acht, hierop reageren.


<< Terug


 

cohesie schrijf je in

Aanmelden voor het VIJFDE project kan NU 


Vier projecten: gereed: Vennewater;Beheer Openbare Ruimte (BOR); BOR-II; GGZ 


Hier krijg je meer informatie.


Wat is er te doen?

1 jan
Winkel Januari
01.01.2019 11:00:00 - 26.01.2019 16:00:00
22 jan
Diederik Samsom geeft visie op energietransitie
22.01.2019 19:30:00 - 21:00:00
30 jan
Jaarvergadering en lezing over vervoer
30.01.2019 19:30:00 - 22:00:00
1 feb
Winkel Februari
01.02.2019 11:00:00 - 28.02.2019 16:00:00
3 apr