Welkom bij Heiloo Energie
Welkom bij Heiloo Energie
....................................................................................................

Klimaat 2018-34

Nieuwe emotie: milieu melancholie

'Een jonge man dacht dat hij nog vijf jaar te leven had. Niet omdat hij ziek is en ook niet omdat er iets mis is met hem, maar omdat hij denkt dat het leven op aarde over vijf jaar onmogelijk is.’ Aan het woord is Kate Schapira, klimaat-therapeut. Ze is geen psycholoog en heeft geen diploma in maatschappelijk werk. Haar ‘therapie’ bestaat vooral uit luisteren en het stellen van kritische vragen. Zelf vergelijkt ze haar werk met dat van een rouwcoach. Alleen rouwen deze mensen om het verlies van ons huidige klimaat.


Waarom biodiversiteit economische waarde heeft

De afgelopen decennia is in Nederland veel oorspronkelijke natuur verloren gegaan. De belangrijkste oorzaken van verlies aan biodiversiteit zijn landgebruiksverandering, klimaatverandering, overexploitatie en vervuiling. "Per minuut verdwijnt wereldwijd de oppervlakte van 50 voetbalvelden aan bos", stelt ASN Bank. Waarom moeten we ons daar druk om maken?


uitzonderlijke hitte houdt tot 2022 aan

Het lijkt erop dat we een nieuw record gaan vestigen: 2018 kan weleens het warmste jaar worden dat we ooit hebben gemeten. Maar of dat record lang zal staan? Het lijkt twijfelachtig nu onderzoekers in het blad Nature Communications voorspellen dat 2018 het eerste jaar in een reeks van vijf uitzonderlijk warme jaren zal zijn.


stadsgroen als nieuwe nutsvoorziening 

Weinig groen in de buurt, een afgelegen natuurgebied, slecht toegankelijke sportparken en volkstuinen: de huidige versnipperde groenvoorziening in veel Nederlandse steden voldoet volgens Harry Boeschoten van Staatsbosbeheer niet aan de moderne wensen van zijn gebruikers. Volgens de programmadirecteur Groene Metropool moeten steden toewerken naar een ononderbroken groen netwerk. “Een nieuwe nutsvoorziening die net als de waterleiding ieder huis bedient.”


Waarom de Nederlandse landbouwgrond aan een check-up toe is.

Goede landbouwgrond levert meer voedingswaarde op en is beter bestand tegen klimaateffecten als langdurige droogte en hoosbuien. Toch is het momenteel slecht gesteld met onze landbouwgrond. ASR, Rabobank en Vitens willen daar verandering in brengen met de ontwikkeling van een landelijke bodemindex.Disclaimer
Heiloo Energie levert een bijdrage in de informatie over duurzaamheid op een zo breed mogelijk terrein. Van wat ons berieikt maken wij een selectie waarvan wij denken dat de informatie van belang kan zijn voor de geïnteresseerde bezoeker van de website, echter... Heiloo Energie kan niet verantwoordelijk gehouden worden wat er in de geboden artikelen, en de mogelijke verwijzingen naar andere artikelen, beweerd of onderbouwd wordt. Indien er behoefte bestaat gefundeerd te beargumenteren waarom het gepubliceerde artikel onjuiste informatie bevat dan kan dat aan ons kenbaar gemaakt worden via  ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heiloo Energie kan, indien zij dit nodig acht, hierop reageren.


<< Terug


 

cohesie schrijf je in

Aanmelden voor het VIJFDE project kan NU 


Vier projecten: gereed: Vennewater;Beheer Openbare Ruimte (BOR); BOR-II; GGZ 


Hier krijg je meer informatie.


Wat is er te doen?

1 jan
Winkel Januari
01.01.2019 11:00:00 - 26.01.2019 16:00:00
22 jan
Diederik Samsom geeft visie op energietransitie
22.01.2019 19:30:00 - 21:00:00
30 jan
Jaarvergadering en lezing over vervoer
30.01.2019 19:30:00 - 22:00:00
1 feb
Winkel Februari
01.02.2019 11:00:00 - 28.02.2019 16:00:00
3 apr