Welkom bij Heiloo Energie
Welkom bij Heiloo Energie
....................................................................................................

Circulaire economie 2019-15

Leren over de circulaire economie … in de keuken

Het is de bedoeling dat Nederland in 2050 volledig circulair is. Een circulaire economie, waarin alle grondstoffen worden hergebruikt zonder dat er afval bij ontstaat, kan abstract en ver weg klinken. Toch kunnen we circulaire principes ook dichtbij ervaren. Bijvoorbeeld in de keuken.

Bloemendaal kiest voor circulaire straatverlichting

De gemeente Bloemendaal koopt steeds meer circulair in. Dat geldt nu ook voor de straatverlichting. In Bloemendaal-dorp en Aerdenhout worden de komende maanden twaalfhonderd oude armaturen en masten vervangen door circulair ingekochte straatverlichting. Deze zijn gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

"De eerste volledig circulaire maaltijdbox"

"Wij gaan hiermee een revolutie ontketenen in maaltijdboxenland." Aan het woord is Oscar Rondeveen, duurzaamheidsevangelist bij De Huyselycke Vreetschuur. De leverancier van maaltijdboxen komt met een gedurfd nieuw concept: de afvalbox.

Leger des Heils somber over toekomst textielinzameling

Er wordt meer textiel aangeschaft én afgedankt, de kwaliteit van textiel neemt af en recycling van textiel blijft ver achter. Die combinatie geeft een somber toekomstbeeld voor de markt van textielinzameling, zegt het Leger des Heils, de oudste en grootste textielinzamelaar van Nederland.

“Tweede leven” plastic van beperkte waarde

Nederland is behoorlijk goed in het inzamelen van plastic, maar zou net zo bedreven moeten worden in het maken van nieuwe spullen van dat oude plastic. Dat zei staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) bij de presentatie van het Nationaal Testcentrum Circulair Plastics (NTCP) in Den Haag.

 


Disclaimer
Heiloo Energie levert een bijdrage in de informatie over duurzaamheid op een zo breed mogelijk terrein. Van wat ons bereikt maken wij een selectie waarvan wij denken dat de informatie van belang kan zijn voor de geïnteresseerde bezoeker van de website, echter... Heiloo Energie kan niet verantwoordelijk gehouden worden wat er in de geboden artikelen, en de mogelijke verwijzingen naar andere artikelen, beweerd of onderbouwd wordt. Indien er behoefte bestaat gefundeerd te beargumenteren waarom het gepubliceerde artikel onjuiste informatie bevat dan kan dat aan ons kenbaar gemaakt worden via  ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heiloo Energie kan, indien zij dit nodig acht, hierop reageren.


<< Terug


 

cohesie schrijf je in

Aanmelden voor het VIJFDE project kan NU 


Vier projecten: gereed: Vennewater;Beheer Openbare Ruimte (BOR); BOR-II; GGZ. Samen goed voor 889 panelen


Hier krijg je meer informatie.


Wat is er te doen?

1 mei
Winkel Mei
01.05.2019 11:00:00 - 30.05.2019 16:00:00
1 juni
Winkel Juni
01.06.2019 11:00:00 - 29.06.2019 16:00:00
18 juni
Duurzame warmte in de winter
18.06.2019 20:00:00 - 21:30:00