Werkgroep
WerkgroepEnergiecoach
....................................................................................................

Een energie zuinig en comfortabel huis zonder extra kosten.

Als we de rekeningen op tijd betalen komt de elektrische stroom en het aardgas als vanzelf onze woning binnen. stop verspillingWe denken er niet bij na als we energie gebruiken. Maar we moeten er wel bij nadenken om minder of geen energie te gebruiken. Daarom is het zo lastig om te besparen op energie.

Een woning verbruikt gemiddeld 3500kWu aan stroom en 1600m3 aardgas. Totale kosten zijn € 1900,- per jaar(2015) waarvan € 1000,- aan gas.
Nu is elk huis met zijn bewoners uniek en dus zal het verbruik niet precies op deze gemiddelden uitkomen,maar een ding is zeker: het gaat om veel geld.
Wanneer je van plan bent je verwarmingsketel te vervangen,je huis te verbouwen of de aankoop van een woning te doen is dat het uitgelezen moment om ook te investeren in energie besparing .

Om het hoogste rendement uit de investering te halen is een planmatige aanpak van het grootste belang.
Eerst vaststellen wat het verbruik is en waarvoor. Dan kunnen de maatregelen worden afgewogen hoe ver je wilt gaan met energie besparen.
Eenvoudige maatregelen als radiatorfolie plaatsen is in een stook- seizoen terug verdient ,isoleren van de vloer of het dak en zonnepanelen een jaar of 7 ,maar, zonnecollectoren of een warmtepomp duurt wel 10 jaar voor je de kosten terug hebt verdient.

Isoleren van vooral de vloer geeft ook extra comfort.
De technische mogelijkheden zijn enorm, maar de juiste keuze van maatregelen bepalen of de investering terug betaald wordt door de lagere energie rekening.
In het uiterste geval kan het gas worden afgesloten en alle elektriciteit zelf worden opgewekt.
Dan blijven de meters op nul staan .De werkgroep 0 op de meter wil samen met geinteresseerden energiebesparing in de eigen woning aanpakken .

Er zijn al een aantal deelnemers, maar er kunnen meer mensen mee doen.
Meer weten? stel een vraag aan Carl Müller  e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beschikbare documenten:

<< Terug


 

cohesie schrijf je in

Aanmelden voor het VIJFDE project kan NU 


Vier projecten: gereed: Vennewater;Beheer Openbare Ruimte (BOR); BOR-II; GGZ. Samen goed voor 889 panelen


Hier krijg je meer informatie.